onsdag 6. juli 2011

Grove rundstykker/scones

Oppskriften på rundstykkene jeg laget til lunsj her om dagen. De blir ikke de fineste du har sett, men smaken er garantert bra. Jeg er glad i å ekspirimentere med vegetar/veganer mat, og disse ble laget med soyamelk. Om du vil er det bare å bytte ut med lettmelk, fungerer like fint.
Ingredienser:4,5 dl fint speltmel/ hvetemel (prøv deg litt fram her)
1 dl små havregryn
1/2 dl solsikkefrø
1/2 dl gresskarfrø
1 god ts bakepulver
1 liten ts natron
1/2 ts salt
2 dl soyamelk
en god skvett olivenolje/ annen olje
FremgangsmåteVarm ovnen til 225 grader.
Bland alt det tørre i en bolle, tilsett soyamelk, olje, og rør  sammen. Det kan hende at deigen er litt klissete når alt er blandet, da må du bare ha oppi litt ekstra mel.
Løft  så deigen ut av bakebollen, del deigen og form rundstykker.
Rundstykkene trenger ingen elting.
Legg  bakepapir på en stekeplate, og stek på 225 grader i 10-12 min

Jeg pleier å følge med litt på rundstykkene. Ovnen bommer litt på gradene av og til, og noen ganger blir de fortere stekt enn andre ganger..

(Smaker kjempe godt med litt smør og appelsinmarmelade!)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar